Cançó d'amor i de guerra per setena vegada

El divendres 16 de juny de 2023 a les 20.30 h al Teatre del Mercat Vell de Ripollet, va tenir lloc lloc la representació “Cançó d’amor i de guerra”. Una coproducció de la Cobla Catalana dels Sons Essencials i l’Associació Andorra Lírica on l’Esbart Laurèdia hi participa amb 8 coreografies.
L’espectacle es va estrenar l’octubre de 2020, en plena pandèmia, a la Fira de la Mediterrània de Manresa. Des d’aleshores s’ha representat dues vegades a Andorra (febrer 2021), Santa Coloma de Queralt (agost 2021), Cabrils (desembre 2021), Vilafranca del Penedès (maig 2022) i enguany, la que serà la setena representació, a Ripollet.

La proposta és una versió lliure de la sarsuela que va commocionar la Barcelona de fa cent anys. Marcel Casellas, lider de l’agrupació musical, revisa l'obra original en clau de rumba catalana i altres gèneres mediterranis esporògens com la jota, amb sonoritats ètniques i abundants elements d’improvisació jazzística. La lírica i la música d’arrel es fusionen, amb una agosarada i insòlita complicitat.

En aquest sentit, Jaume Torra, director de l’entitat des de 2008, també fa una revisió coreogràfica paral·lela a la singular proposta musical, fusionant punts de dansa tradicional catalana amb rumba, salsa i percussió corporal, oferint un resultat fresc i actual però sense perdre l’essència de l’arrel. Destaquem el solo “Els Pastors del Canigó” interpretat pel mateix director, amb coreografia d’Anna Frases (membre de la companyia Líquid Dansa) on s’interpreta la rondalla a través del moviment i la barreja de punts de folklore, dansa contemporània i hip-hop.

Esbart Laurèdia

Centre cultural i de congressos lauredià
Plaça Germandat 4-5-6
Sant Julià de Lòria
AD600
Principat d'Andorra
esbart.lauredia@gmail.com