L’Esbart Laurèdia i la Jove Companyia Nacional de Dansa d’Andorra presenten l'espectacle MICROCOSMOS dansant l’imaginari de Sergi Mas, que es representarà el dissabte 12 de novembre a les 22 h i el diumenge 13 de novembre a les 18 h, a l’Auditori Claror del Centre cultural i de congressos lauredià.

MICROCOSMOS dansant l’imaginari de Sergi Mas, forma part dels actes Al voltant de Sergi Mas que van començar l’octubre de 2021 i vol retre homenatge a la figura de l’artista. 

L’objectiu és posar en valor el nostre patrimoni, el nostre territori i el nostre imaginari col·lectiu a través de les seves obres, els seus pensaments i el seu discurs crític. La posada en escena pretén fer viatjar a l’espectador, creant un microcosmos que el transporti directament al seu peculiar univers: un diàleg en moviment entre la cultura popular i el surrealisme, l’art i l’audiovisual, la música d’arrel i la dansa. 

 
 

CONFITATS PERÒ EN PIJAMA (2020)

Un espectacle creat amb molt d’HUMOR, on les dificultats escèniques per respectar totes les mesures sanitàries del “des-CONFITAMENT” seran l’excusa perfecta per riure i ballar en temps de pandèmia.

TERRA (2019)

Terra es patria, es nacio, es pais

 

L’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria va estrenar aquest espectacle el 14 de març de 2019, dia de la Constitució Andorrana, a la plaça del Consell General, com acte principal de la commemoració dels 600 anys de la creació del Consell de la Terra.

La idea va néixer de la inquietud de buscar noves dinàmiques per difondre la nostra història i expressar l’esperit del nostre particular país, així com del compromís de retrobar les nostres arrels.

Mitjançant la dansa, la música i les cançons que ens identifiquen com a poble, s’escenifica el naixement i l’evolució fins als nostres dies d’un dels parlaments més antics d’Europa.

Terra és un espectacle de dansa de nova creació amb m´usica de El Pont

d’Arcalís, amb una durada de poc menys de mitja hora i on hi intervenen un total de

trenta-dos dansaires del Cos de dansa de l’Esbart Laurèdia.

 

Terra s'ha representat el dia de l'estrena, 14 de març de 2019; durant la Vila Medieval de Sant Julia de Loria el mateix any, a l'Expo Dubai 2020 i el 14 de març de 2023 en els actes del 30`e aniversari de la Constituci´o del Principat d'Andorra.

 

Viseo de la representaci´o del 14/03/2023: https://youtu.be/k610xFYaIY4

 

Els més menuts de l'esbart Laurèdia interpreten dotze danses a través de les quals intentarem trobar el Patufet, ajudarem al timbaler del Bruc a vèncer els soldats de Napoleó, aprendrem la lliçó de la lletera i, fins i tot, buscarem marit a la rateta que escombarabava l'escaleta... entre molts d'altres relats populars.
 

10, 20, 30 (2018)

10, 20 30! vol ser un recorregut per aquestes tres efemèrides: 30 anys de l'estrena de l'espectacle Història i llegenda d'Andorra, 20 anys de la creació del ball de la Mare de Déu de Canòlich i 10 anys de direcció artística de Jaume Torra.

L'espectacle tindrà un preu de 3 € que es destinarà íntegrament a La Marató de TV3, que enguany va dedicada al càncer. Les entrades es poden comprar a www.santjulia.ad/entrades o al Centre cultural i de congressos Lauredià.
 

DOLÇA TERRA ANDORRANA (2018)

Esclops, caputxes, faixes i barretines liles, Porrers, Ninotaires, Dimonis, Bruixots, la Bruixa Tecla, falles i Fallaires, la creu de set braços i fins i tot, el Tamarro...

“DOLÇA TERRA ANDORRANA” és la prolongació d’ “ANDORRA, BONICA, JARDÍ DEL PIRINEU” estrenat l’any 2015. 

Aquest nou espectacle també vol reflexar el peculiar caràcter del nostre folklore i pretén donar a conèixer danses d’arrel, cançons populars, música tradicional i llegendes del Patrimoni Cultural d’Andorra. 

Ens agradaria que aquesta visió que donem a la dansa des de la nostra entitat, fos útil no només per omplir el temps de lleure, sinó per educar, formar, exercir la crítica i sobretot per reforçar la nostra identitat.

"HUMOR I DANSA" (2018)

L'espectacle "Humor i Dansa" ha estat l'excusa perfecta per deixar de ser politicament correctes i atrevir-nos a jutjar, sobre l'escenari, el peculiar món dels esbarts però en clau d'humor i a través de la dansa.

HUMOR com a forma de presentar la realitat ressaltant el costat rialler i ridícul de les coses: ja sigui pel contingut picant de la lletra de les cançons, ja sigui pel caràcter còmic de les pròpies danses, ja sigui per situacions on es posen de manifest els perjudicis que envolten als grups folklòrics o per les divertides projeccions que hem seleccionat del nostre arxiu més obscur.

I DANSA perquè és el mitjà amb el que ens sentim més còmodes per explicar les nostres vivències.

 

L'objectiu és sorpendre a l'espectador per l'originalitat de la posada en escena i sobretot fer-lo reflexionar sobre l'estat actual de la dansa tradicional. Sempre des d'un punt de vista constructiu, amb rigurós respecte i sense ànim d'ofendre a ningú ;-)

Un espectacle desenfadat per treure'ns l'etiqueta de carrinclons i on qualsevol semblança amb la realitat serà pura coincidència...o no!

 

DOTZE MESOS (2017) 

L'espectacle DOTZE MESOS fa un recorregut per les estacions i mesos de l'any a través de les danses populars. Totes van lligades a festes i tradicions que es celebren arreu de Catalunya i Andorra en una època de l'any concreta: com el Nadal, l'escudella, el Carnestoltes, la quaresma, la setmana santa, la festa major, la verema o tots sants. 

 

 

Ballem amb La Marató (2016)

Amb la participació de cos de dansa, juvenils, antics dansaires, veterans i bastoners. 

El taquillatge anirà íntegrament en benefici d’aquesta iniciativa.

territori.cat (2016)

Diuen que el català és una llengua minoritària, però en canvi és un idioma que actualment es parla en 4 estats europeus. Evidentment l’únic territori on és oficial és al nostre Principat, però també es parla català a Espanya, França i Itàlia.

Territori.cat és un recorregut per tots aquesta geografia lingüística, però també ha estat una eina pedagògica que ens ha permès ensenyar fins on es balla en català.

L’espectacle està centrat en les danses tradicionals dels territoris on es parla la nostra llengua i les seves variants: des de l’Alguer, passant per Mallorca, pujant de València fins a la Catalunya Nord, sense descuidar la Franja de Ponent. Un recorregut que posa de manifest les connotacions pròpies i diferenciad

ores de cada zona i del seu folklore.

Aquest espectacle vol ser també una mostra de la diversitat lingüística del català i la seva riquesa: coses de l'idioma !

 

Pujant des d'Arsèguel, baixant a la Seu, Sant Julià de Lòria i allà ens trobarem (2015)

Andorra bonica, jardí del Pirineu (2015)

Pitavoles & CO (2015)

Ram Pataplam (2014)

"50 anys en dansa" i Per molts anys en dansa" (2013)

"Elements" i "Elements menuts" (2012)

“Joan Amades, la memòria del poble” i “Juguem amb Joan Amades” (2011)

“Danses del temps que no torna” (2010)

 

“Ret i mitenes” (2009)

“Memorial Jordi Torres” (2009)

“Les Esbartades de Mossèn Cinto Verdaguer” (estrena 40è aniversari, 2003)

 

 

“Història i Llegendes d’Andorra Medieval” (estrena 25è aniversari, 1988)

Espectacles

"DESCONFITATS" PERÒ EN PIJAMA

Un espectacle creat amb molt d’HUMOR, on les dificultats escèniques per respectar totes les mesures sanitàries del “des-CONFITAMENT” seran l’excusa perfecta per riure i ballar en temps de pandèmia.  
Llegir-ne més

HUMOR I DANSA

L'espectacle "Humor i Dansa" ha estat l'excusa perfecta per deixar de ser politicament correctes i atrevir-nos a jutjar, sobre l'escenari, el peculiar món dels esbarts però en clau d'humor i a través de la dansa. HUMOR com a forma de presentar la realitat ressaltant el costat rialler i ridícul de...
Llegir-ne més

territori.cat

Diuen que el català és una llengua minoritària, però en canvi és un idioma que actualment es parla en 4 estats europeus. Evidentment l’únic territori on és oficial és al nostre Principat, però també es parla català a Espanya, França i Itàlia. Territori.cat és un recorregut per tots aquesta...
Llegir-ne més

Espectacles

Esbart Laurèdia

Centre cultural i de congressos lauredià
Plaça Germandat 4-5-6
Sant Julià de Lòria
AD600
Principat d'Andorra
esbart.lauredia@gmail.com