El Cos de dansa guanya el primer premi del II Concurs Danses Catalanes de Prades

El Cos de Dansa de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria, va participar al Segon Concurs de Danses Catalanes de Prada de Conflent, a França, quedant en primer lloc de la classificació. Aquest concurs de dansa està organitzat per la Federació d’Esbarts del Rosselló i es va celebrar el passat diumenge dia 21 de maig de 2017, al Complex Esportiu de Prades, amb la participació de 11 Esbarts de Catalunya Sud i Catalunya Nord, seleccionats prèviament.

Cada grup tenia un temps límit de dotze minuts repartits en dues danses, una ràpida i una lenta, amb un màxim de 20 dansaires. Els criteris de valoració i puntuació eren el vestuari, la coreografia, l'estil de dansa triat (contemporània o tradicional), l'elecció de la música i l’execució de les danses (coordinació i tècnica). 

Es van atorgar premis als tres primers grups: 

  1. Esbart Laurèdia.
  2. Ballet Joventut de Perpinyà
  3. Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol                                                                               

El primer premi constava de un trofeu i una suma de 500,00 euros, el segon i tercer premi només de trofeus i records amb la imatge de la ciutat. 

El que més va sorprendre al jurat fou la frescor i l’originalitat de les coreografies del director de l’entitat Jaume Torra, el disseny de vestuari d’Anna Mangot i l’actitud dels dansaires. La instrumentació per encàrrec del grup de música folk “El Pont d’Arcalís” i que les danses fossin representatives del caràcter lauredià, també van jugar al nostre favor.

 

 

Esbart Laurèdia

Centre cultural i de congressos lauredià
Plaça Germandat 4-5-6
Sant Julià de Lòria
AD600
Principat d'Andorra
esbart.lauredia@gmail.com