El Cos de dansa guanya el primer premi del II Concurs Danses Catalanes de Prades

2017-05-22 20:36

El Cos de Dansa de l’Esbart Laurèdia de Sant Julià de Lòria, va participar al Segon Concurs de Danses Catalanes de Prada de Conflent, a França, quedant en primer lloc de la classificació. Aquest concurs de dansa està organitzat per la Federació d’Esbarts del Rosselló i es va celebrar el passat diumenge dia 21 de maig de 2017, al Complex Esportiu de Prades, amb la participació de 11 Esbarts de Catalunya Sud i Catalunya Nord, seleccionats prèviament.

Cada grup tenia un temps límit de dotze minuts repartits en dues danses, una ràpida i una lenta, amb un màxim de 20 dansaires. Els criteris de valoració i puntuació eren el vestuari, la coreografia, l'estil de dansa triat (contemporània o tradicional), l'elecció de la música i l’execució de les danses (coordinació i tècnica). 

Es van atorgar premis als tres primers grups: 

  1. Esbart Laurèdia.
  2. Ballet Joventut de Perpinyà
  3. Esbart Rosa d’Abril de Castellterçol                                                                               

El primer premi constava de un trofeu i una suma de 500,00 euros, el segon i tercer premi només de trofeus i records amb la imatge de la ciutat. 

El que més va sorprendre al jurat fou la frescor i l’originalitat de les coreografies del director de l’entitat Jaume Torra, el disseny de vestuari d’Anna Mangot i l’actitud dels dansaires. La instrumentació per encàrrec del grup de música folk “El Pont d’Arcalís” i que les danses fossin representatives del caràcter lauredià, també van jugar al nostre favor.